Estetica „privirii” sau cheia rejuvenarii faciale

Rejuvenarea faciala este cea mai frecventa solicitare a pacientelor in practica mea privata de chirurg plastician.  A spune rejuvenare faciala sau reintinerire faciala inseamna a te referi la un set foarte larg de tehnici estetice chirugicale si nechirurgicale care au drept scop final un aspect mai tanar al fetei. Putem considera estetica „privirii” ca fiind cheia rejuvenarii faciale.

In cadrul acestor metode , estetica”privirii” reprezinta cheia succesului oricarei rejuvenari faciale. Primul lucru care trebuie obtinut este rejuvenarea regiunii perioculare urmata apoi de imbunatatirea estetica a celorlalte zone estetice ale fetei.

Primul pas care trebuie facut insa este evaluarea din punct de vedere estetic a fetei fiecarei paciente , in mod individual . Evaluarea (analiza faciala ) este nu numai tridimensionala ci chiar cvadridimensionala ( daca luam in calcul si analiza structurala a pielii si metodele de inbunatatire a troficitatii acesteia).
Foarte importante in „rejuvenarea privirii”  sunt urmatoarele elemente: pozitia sprancenelor, excesul de piele si aspectul imbatranit al pleoapelor superioare si inferioare si nu in ultimul rand cearcanele si ridurile „laba de gasca” de la coltul ochilor.

Pentru toate aceste probleme  exista tehnici si indicatii estetice foarte bine definite care vor duce la un aspect estetic mult imbunatatit al regiunii perioculare. Aceste metode chirurgicale (blefaroplastie, lifting temporal) si nechirurgicale (corectia cearcanelor , lifting de sprancene cu fire de suspensie, etc) trebuie asociate si realizate etapizat pentru a obtine un rezultat maximal din punct de vedere estetic.
Dupa obtinerea unei rejuvenari perioculare se poate lua in calcul realizarea rejuvenarii celorlalte regiuni faciale. Daca nu acordam prima prioritate „esteticii privirii”, toate celelalte tehnici de rejuvenare faciala nu vor duce la rezultatul scontat ci vor da numai o imbunatatire relativa din punct de vedere estetic.
Voi reveni cu alte articole interesante despre ceea ce trebuie sa facem daca optam pentru o rejuvenare faciala globala.