Rejuvenare faciala prin lifting mediofacial

Liftingul mediofacial este una dintre metodele de rejuvenare faciala chirurgicala

Gravitatia nu este cel mai bun prieten atunci cand vorbim de fenomenele de aging de la nivelul fetei, iar zona ochilor si a pometilor sunt principalele zone care arata o imbatranire prematura a fetei printr-un exces de piele, pungi sub ochi, caderea depozitelor adipoase, caderea si atenuarea ligamentelor de la acest nivel si implicit caderea pometilor (obrajilor).

Aceste fenomene sunt reversibile doar chirurgical prin blefaroplastie inferioara despre care am vorbit in alt articol si care are ca scop indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul pleoapelor inferioare ce duc la aparitia excesului de piele si pungilor cu aspect inestetic si lifting mediofacial despre care vom vorbi pe larg in cele ce urmeaza.

Ce inseamna lifting mediofacial?

Odată cu vârsta și aparitia fenomenelor de aging, țesuturile de sub pleoape si zona pometilor (etajul mijlociu al fetei) încep să isi piardă din volum si elasticitate. Acest lucru face ca aspectul obrajiilor sa fie cazut si imbatranit, cearcanele să fie mai adânci, sa apara pungi sub pleoapele inferioare iar santurile nazolabiale sa fie mai adanci, ceea ce global duce la un aspect trist si imbatranit al fetei

Etajul mijlociu al fetei se referă la partea feței din jurul pleoapelor și a pomeților, până la buza superioară. Liftingul mediofacial ridica si restabileste poziția pomeților, deasemenea elimina excesul de piele ducand concomitent la disparitia ridurilor fine si la o continuitate mai armonica intre pleopa inferioara si obraz.

De aceea liftingul mediofacial impreuna cu blefaroplastia sunt unele din cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale. Având un rezultat stabil pentru mult timp, cu cicatrici aproape invizibile in marea majoriatate a cazurilor. De asemenea liftingul mediofacial este o procedură extrem de eficientă atunci când este efectuată impreuna cu blefaroplastia prin aceeași incizie în jurul pleoapei cu rezultate spectaculoase si cicatrice invizibila in timp. Aceasta procedura este cunoscuta cu termenul de „blepharoplasty plus”.

Consultatia in lifting mediofacial.

În timpul unei consultații inițiale, chirurgul plastician va face o analiza obiectiva a fetei, si impreuna cu dvs. va discuta motivele pentru care doriți să faceți o astfel de interventie. Chirurgul va va intreba despre istoricul medical sau interventii chirurgicale anterioare. In cadrul aceleasi consultatii se va face si analiza a pleoapelor si se va propune de catre chirurg in cazul care este necesar si exista indicatie, combinarea interventiei de lifting mediofacial cu cea de blefaroplastie inferioara pentru maximizarea rezultatelor.

De asemenea, se va discuta despre orice tratament medicamentos pe care il urmati, despre bilantul de analize si investigatii necesare anterior interventiei, obiceiuri cum ar fi fumatul, si orice alergii pe care le-ati putea avea. Pacientul va fi informat si despre perioada de recuperare, eventuale neplaceri care pot aparea, a complicaţiilor cat si a tratamentului necesar remedierii lor.